Do more of what makes you happy

Het waarom van Voiila: van verlangens naar acties.

Het is de eerste maandag van het nieuwe jaar. Half tien. Opgetogen zitten Florian en ik in ons nieuwe kantoor bij onze partner Fonk. Tijdens de kick-off valt de heerlijke koffie op. ‘Goed he, nieuw apparaat’, zegt Jasper trots wijzend naar de unit die de halve keuken vult. Als we horen dat Fonk zelfs een Slack channel heeft voor ‘Latte Art’ begrijpen we dat koffie hier geen zaak is om lacherig over te doen. Tevreden knik ik. Verder specialiceert Fonk zich in de ontwikkeling van digitale producten. Ze investeren ook in een aantal startups, wij zijn één van de gelukkigen. Samen gaan we de tweede versie van ons platform bouwen.

We worden gevraagd om onze ‘Why’ op papier te zetten. Weg van het denken in oplossingen en terug naar het probleem. De reden van het starten van Voiila. Daar hoef ik niet lang over na te denken.

Ondernemers helpen.

En niet alleen ondernemers, maar iedereen die zijn talenten durft te volgen. Van jongs af aan ben ik al geboeid door avontuurjagers. People who follow their bliss and design their own lives. Degene die ergens voor durven te kiezen en daar met volle overgave voor gaan. Die hun nek uitsteken en niet bang zijn om iets te proberen. Vallen en weer opstaan.

Enfin, onze ‘Why’. Het mooie is dat Florian en ik afzonderlijk van elkaar dezelfde dingen op hebben geschreven. Een feest der herkenning. We willen mensen helpen hun doelen te realiseren. Persoonlijke doelen, van het rennen van een marathon of het bouwen van je droomhuis, tot zakelijke doelen zoals het organiseren van een mooi bedrijfsevent of het schrijven van een boek.

We geloven dat je door het realiseren van doelen een blijer en rijker mens wordt. Dat zou er dan ongeveer zo uitzien: Verlangen. Doel. Actie. Beleven. Groeien. Blij Hart. We geloven ook dat iedereen is geboren met speciale talenten, en dat je die kunt ontdekken door dingen te doen. Met anderen. Niet teveel nadenken, maar vooral gewoon doen.

Dat niet iedereen staat te springen om zijn comfortzone te verlaten is niets nieuws onder de zon. Daar gaan wij graag verandering in brengen. Wat als iedereen zich kan focussen op datgene waar zijn geluksmeter van stijgt en hij meer zou doen van waar hij goed in is? Daar kunnen we allemaal de vruchten van plukken. Klinkt groot? Zeker. Maar het mooie is dat het klein begint. Persoon per persoon, doel voor doel.

Welnu, hoe gaan we dat dan doen, je helpen jouw talenten te ontdekken en doelen te bereiken? Door je te koppelen aan de juiste persoon. Welcome to Voiila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *