Veelgestelde vragen

Professionals

Aanmelden

Wat is Voiila?

Klanten komen naar Voiila om de beste professional voor hun wensen te vinden. Of dit nu een personal chef, fitness trainer, fotograaf of een andere professional is. Zo helpt Voiila jou bij het vinden van nieuwe klanten en leuke opdrachten.

Hoe werkt Voiila?

Klanten plaatsen aanvragen op Voiila voor een professional. Wanneer je aangemeld bent bij Voiila ontvang je direct alle relevante aanvragen in je inbox. Je bepaalt zelf of en wanneer je wilt reageren. Wanneer je reageert stuur je een persoonlijk bericht met –indien mogelijk- een prijsindicatie. Er kunnen maximaal 4 andere professionals per opdracht reageren. Klanten bekijken jouw bericht, prijsvoorstel en persoonlijke profiel pagina. Op deze profiel pagina staan foto’s van eerdere opdrachten, een beschrijving van jou, reviews van vorige klanten en jouw contact gegevens. Klanten kunnen je per chat, mail of telefoon verdere vragen stellen en daarna gebruik maken van je diensten.

Kan ik mezelf gratis aanmelden?

Als professional kan je je gratis aanmelden, klantaanvragen ontvangen en reageren naar klanten. Alleen wanneer je een opdracht krijgt van een klant die via ons binnengekomen is betaal je een commissie over het totaalbedrag van de opdracht. Deze commissie hangt af van de dienst en de opdracht. Wanneer een klant via jouw eigen profiel pagina binnengekomen is en gebruik maakt van jouw diensten betaal je géén commissie.

Is Voiila geschikt voor mij?

Ben je door ons benaderd of kom je via ons directe netwerk, dan is Voiila zeker geschikt voor jou! Mocht je geen directe referenties hebben via ons eigen netwerk, dan leren we je graag eerst kennen voordat je toegelaten kan worden op ons netwerk.

Hoe kan ik me aanmelden voor Voiila?

Aanmelden kan via www.voiila.com/signup-pro. Selecteer de dienst waar je je voor wilt aanmelden en maak een profiel aan. Dit kost ongeveer 2 minuten.

Kan ik me voor meerdere diensten tegelijk aanmelden?

Momenteel kan je je voor slechts één dienst per mailadres aanmelden. Wil je met meerdere diensten op Voiila vermeld staan, dan kan je per dienst een nieuwe account aanmaken. Je hebt per account wel een ander mailadres nodig.

Profiel pagina

Wat is een profiel pagina en hoe ziet deze eruit?

Een profiel pagina is je persoonlijke profielpagina waarop je een korte beschrijving over jouw diensten geeft; foto’s van eerdere projecten toe kan voegen; reviews van klanten geplaatst worden en jouw contact informatie staat. Het geeft nieuwe klanten direct een beeld over jou en jouw dienst en helpt klanten een beslissing te maken om je wel of niet in te huren. Ook kan je direct aanvragen ontvangen voor jouw diensten via deze pagina.

Hoe kan ik de informatie op mijn profiel pagina aanpassen?

Wanneer je een account aangemaakt hebt kan je eenvoudig foto’s en tekst aan je profiel pagina toevoegen. Ga in je dashboard naar “pro-page” en druk dan rechts boven op “Edit page”. Je kan nu je coverfoto aanpassen. Scroll vervolgens naar onderen, daar zie je Gallery staan en klik je op “Upload Picture”. Vervolgens kun je daar foto's toevoegen. Ook kan je bij “Description” een beschrijving van je dienst toevoegen. Zodra je dit gedaan hebt kan je contact met ons opnemen om reviews aan je pagina toe te voegen.

Waarom is het belangrijk dat mijn profiel pagina invul?

Klanten gebruiken jouw profiel pagina om een beeld te krijgen van jou als persoon en de dienst die je levert. Zie het als een eerste visitekaartje van jouw bedrijf! Een mooie en duidelijke profiel pagina zorgt er voor dat je klanten makkelijker een keuze voor jou kunnen maken.

Kan ik mijn profiel pagina als mijn website gebruiken?

Ja, je kan je profiel pagina ook als persoonlijke website gebruiken. Het adres van jouw website is www.voiila.com/JOUWGEBRUIKERSNAAM. Je kan deze pagina als persoonlijke website gebruiken. Daarnaast kunnen klanten direct een aanvraag voor jouw diensten bij jou plaatsen. Als je de opdracht krijgt betaal je hier geen commissie over.

Kan ik aanvragen van klanten via mijn profiel pagina krijgen?

Ja. Wanneer klanten op jouw persoonlijke profiel pagina komen kunnen ze direct een offerte bij jou aanvragen. Als je de opdracht krijgt betaal je hier geen commissie over.

Aanvragen van klanten

Hoe weet ik dat er een nieuwe aanvraag is?

Wanneer er een nieuwe aanvraag via ons of via jouw persoonlijke profiel pagina binnenkomt, krijg je van ons direct een email. In deze email kan je de aanvraag bekijken en beslissen of je wilt reageren of niet. Wanneer je inlogt op Voiila kan je de aanvraag bekijken en hierop reageren met een persoonlijk bericht en een prijsindicatie.

Is het ontvangen van en reageren op opdrachten gratis?

Ja, je kan gratis nieuwe aanvragen ontvangen en hierop reageren. Alleen wanneer je ingehuurd wordt voor een opdracht betaal je een commissie. Dit gebeurt alleen als wij de klant naar je doorsturen. Wanneer een klant via jouw eigen profiel pagina een aanvraag doet en gebruik maakt van jouw diensten betaal je geen commissie.

Ben ik verplicht om te reageren op een aanvraag?

Nee, je bent niet verplicht om te reageren op een aanvraag. Voiila is juist gemaakt om interessante opdrachten te vinden. Je kan dus zelf beslissen welke opdrachten wel of niet interessant voor jou zijn. Wanneer een opdracht binnen jouw expertise past, je tijd hebt en er voldoende budget beschikbaar is kan je reageren. Als je niet reageert is dat ook prima, we blijven opdrachten naar je doorsturen.

Wat gebeurt er wanneer ik reageer op een aanvraag?

De klant ontvang jouw persoonlijke bericht en prijsindicatie per email. De klant kan dan inloggen op Voiila om te reageren en jouw profielpagina te bekijken. Uiteindelijk beslist de klant of hij/zij in wilt gaan op jouw voorstel en kijkt hierbij naar de prijs, persoonlijke bericht en jouw profiel pagina.

Reageert een klant altijd op mijn voorstel?

Het kan voorkomen dat een klant niet reageert op jouw voorstel. Dit vinden we vervelend, omdat we weten dat je tijd en moeite hebt gestoken om een passend voorstel te sturen. We kunnen onze klanten niet dwingen om te reageren, maar doen wel ons uiterste best om een reactie te krijgen. Dit doen we onder andere door herinneringsmails te sturen wanneer er niet gereageerd wordt.

Kan ik contact met de klant opnemen nadat ik gereageerd heb op de aanvraag?

Ja, je kan via het dashboard een bericht sturen naar klanten. De klant bepaalt zelf of hij/zij contact opneemt per mail of telefoon. Je kan de klant zelf niet bellen of mailen.

Hoe lang staat de opdracht op Voiila?

De opdracht staat in principe 48 uur op Voiila óf tot dat 5 professionals gereageerd hebben. Hierna is het niet meer mogelijk om te reageren. Zorg dus dat je de opdracht zo snel mogelijk bekijkt en gelijk reageert wanneer je tijd hebt.

Ik heb een email ontvangen van Voiila dat er een klantaanvraag is maar ik zie de aanvraag niet staan. Hoe kan dat?

De opdracht staat 48 uur op Voiila óf tot dat 5 professionals gereageerd hebben. Hierna is het niet meer mogelijk om te reageren en wordt de opdracht weggehaald. Zorg dus dat je de opdracht zo snel mogelijk bekijkt en gelijk reageert wanneer je tijd hebt. Daarnaast wordt de opdracht gesloten zodra de klant voor een pro heeft gekozen, op dat moment is de aanvraag dus ook niet meer zichtbaar.

Reviews

Waarom zijn reviews belangrijk?

Klanten gebruiken reviews van andere mensen om een keuze te maken voor de professional die ze willen inhuren. Uit ervaring blijkt dat professionals met 3 reviews op hun profiel pagina, 4x zoveel kans hebben om ingehuurd te worden.

Hoe kan ik reviews op mijn profiel pagina toevoegen?

Om reviews toe tevoegen stuur je een e-mail naar ons met daarin de e-mailadressen en namen van maximaal 3 oude klanten. Wij zullen contact opnemen met deze personen om een review op te vragen. Zodra we die binnen hebben sturen we jou een bericht en plaatsen we de reviews op jouw profiel pagina. Elke nieuwe Voiila klant heeft het recht om 3 reviews van voorgaande klanten mee te nemen. Voiila controleert deze reviews op echtheid.

Kan ik zelf reviews opvragen bij oude klanten?

Dat is helaas niet mogelijk. Wij nemen graag voor jou contact op met je oude klanten. Op deze manier zijn we er zeker van dat de reviews echt zijn.